divendres, 1 de febrer del 2008

Minotaure II: El retorn de Teseu

Després de la mort del Minotaure, Teseu va reembarcar amb la resta dels joves d'Atenas. En secret, va ficar l'Ariadna dins el vaixell, junt am la seva germana Fedra, que no es va voler separar d'ella.
De camí a Atenas, una tempesta els va sorprendre enmig del mar, i va decidir refugiar-se a l'illa de Naxos. Quan va tornar la calma, va voler tornar a embarcar, però l'Ariadna no va aparèixer. Després de buscar-la molt, van decidir que era inútil i van tornar a embarcar sense ella.
L'Ariadna, que estava perduda al bosc, va aconseguir tornar a la plaja, però el vaixell ja era a l'horitzó. Dionisos es va aparèixer davant d'Ariadna, i li va prometre una vida immortal a canvi que es convertís en la seva esposa, i ella va acceptar.
Hi ha més mites sobre la pèrdua d'Ariandna, en els quals acaba morint.
Finalment, Teseu va tornar a Atenas, i tothom els va aclamar.
Teseu, però, s'havia oblidat d'aixecar la bandera blanca, que era per dir al seu pare que havia vençut al Minotaure. En veure la bandera negra del vaixell, Egeu va pensar que el seu fill havia mort, i se'n va anar a un penya-segat rocós. Va mirar al buit, i es va llençar al mar. Aquesta és la seva mort. Des de llavors, aquell mar rep el nom de "Mar Egeu".
Teseu va ser coronat rei, junt a la seva esposa Fedra (germana d'Ariadna). Va ser un rei bo i generós, i les seves aventures i totes les coses que va aconseguir van perdurar en les memóries dels homes.
Un altre mite explica que quan Teseu va tornar a Atenas, va trobar-la destruida i enmig del caos, per culpa de grans rebelions.
Personalment, prefereixo el primer final, el final feliç.


A Creta, Minos, estava enfuriasmat per la fugida de Teseu. per aquesta raó, va tancar Dèdal i el seu fill al laberint que ell havia creat. Però Dèdal va crear unes ales de cera que els ajudar a fugir. El seu fill, però, va volar massa prop del Sol, es van desfer les ales i va caure al mar. Dèdal va volar fins a Sícilia, on el el rei el va rebre de bon gust. En Minos el va perseguir, però les filles del rei el van matar.

5 comentaris:

ToRaL ha dit...

Xavier!!

a tú t'ha pasat igual que a mi, un text masa gran per només una sola fotu.
Hauria estat millor una fotu a dalt i una altre a baix i si fossin totes dues petites aguessin quedat molt bé!!!

Millora'l pero en general està bé

Lluís ha dit...

Xavi,
el treball està bé. Potser hauries d'haver posat més enllaços per tal d'oferir ampliacions a qui les vulgui llegir...

Maria ha dit...

hola xavi!
Crec que el treball no està malament... millor que els meus segur que si.. pero bueno no et pensis que gaire mes jeje
bueno noiet.. segueix axi i trauras un suficient...


Maria

Xavi ha dit...

Molt bé Xavi,
crec que el teu treball està una mica plagiat del meu, però bé...
Crec que està molt bé, amb molta fluidesa. M'ha quedat molt clar tot sobre Teseu, pero potser hauries d'haver posat més enllaços per tal d'oferir ampliacions a qui les vulgui llegir.

Però tranquil, està bé!

aina ha dit...

Hola Xavi!!
el treball molt bé però crec que falta algun enllaç i més color
si aguesis posat una fotu mes quedaria millo
continua aixi perquè vas molt bé**

bon cap de setmana**