divendres, 22 de febrer del 2008

Talía


Una de les 9 musses de les arts, filles de zeus i Mnemósine.
Talía era la musa de la comédia, de la poesia bocòlica. Era una divinitat força rural. Se la representa com una jove riallera d'especta eixerit i mirada burleta. Normalmen porta a les mans un màscara còmica i un bastó de pastor una corona d'heura ,com a símbol d'imortalitat i de relació amb Apol.lo, i va calçada amb sandàlies.

Talía també era una de les tres Càrites, la més gran. les altres dos Áglae i Eufrósine. Presidia sobre banquets i altres festivitats, otorgan els dons de la abundància i la fertilitat. En aquesta versío era filla de Zeus i Eurínome. A les representacions se la reconeix perquè es la única que porta flors al cap com en una trena, o enredades per la roba. En altres representacions se la representa totalmen vestida, per contra de les seves germenes que van semidespullades.

La primera foto és de Talía, por Jean-Marc Nattier (1739),
i la segona és de Les tres gracies de l'esculptor James Pradier.




Ja sé que el treball m'ha quedat molt curt però no he trobat més informació.

4 comentaris:

Lluís ha dit...

Rebecca,
deixant de banda algunes petites errades, el treball ja està bé. Perquè no li has posat enllaços a Zeus?

Xavi ha dit...

Rebecca...

"Ja sé que el treball m'ha quedat molt curt però no he trobat més informació."

aixó t'ho podries haver estalviat, no creus? A alguna persona que es miri el blog, buscant informació de Talía, no li interessa en absolut que hagis trobat o no informació. Si no trobes prou informació, li dius directament a en Lluís. I, sinó, canvies el tema i fas sobre una altre cosa.


Apart d'aixó crec que l'estructura està bastant bé, tot i que potser hauries d'haver ficat algun altre enllaç...

estúpida ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
estúpida ha dit...

Rebecca, trobo que el treball està força bé, explicant la història de manera sencilla però entenedora. El que sí que he trobat és que hi ha força faltes d'ortografia i hi falta algun enllaç més.