dijous, 28 de febrer del 2008

Hèracles



Autor de nombrosos èxits i històries com els dotze treballs. Es considerat com l'heroi més important de l'antiga Grècia. Després de la seva primera proesa que va ser que quan era petit la deessa Hera li va enviar dos serps, i ell les va estrangular, ell era recent nascut.

Hèracles va tenir tres esposes al llarg de la seva vida i nombroses amants. Una de les seves fites més grans va ser fer l'amor amb cinquanta filles del rei Tespi, i a totes les noies les va deixar embarassades.
Hèracles primer es va casar amb Mègara, filla del rei de Tebes. Amb ella va tindre tres fills, els quals va matar juntament amb ella, a causa de la bogeria que Hera li va fer agafar. Desprès es va casar am Òmfale, una reina de Líbia, el seu darrer matrimoni va ser amb Deianira, filla del rei de Calenoia.

un dia Hèracles juntament am Deianira, havien de creuar un riu i es van trobar amb un centaure que els i volia donar ajud fent que la dona pogués passar però la seva verdadera intenció era emportar-se-la i violar-la, però Hèracles se'n va adonar i amb una fletxa enverinada encertà al centaure, abans de que el centaura moris, ordenar a Deianira que guardes sang del centaura perquè si algun dia dubtes del seu amor envers ella, doncs que li untés la roba amb la sang del centaura si el volia recuperar.Deianira o va fer.

Al cap d'uns anys Hèracles es va enamorar de Iole, i Deianira presa per la gelosia, va untà la camisa de Hèracles amb la sang del centaura i Hèracles va començar a notar com els músculs es desprenien dels seus ossos i en voler-se treure la camisa, Hèracles va morir, però se'n va anar cap a l'Olimp.

Hèracles desprès de la seva mort va fer les paus amb Hera i es va casar amb Hebe, la deessa de l'eterna joventut.