dijous, 13 de desembre del 2007

Faetó

En la mitologia Grega Faetó era fill de Heilos "El Brillant" era un dels noms posteriors a Apolo el déu del sol, i de Climena, esposa de Merope.

Alternativament, seria fill de Eos que donar a Cefalo i que Afrodita robaria quant nómes era un nen, per convertir-lo en Daimon, guardia nocturn dels seus mes sagrats santuaris.

Va ser amb Afrodita el qual van tenir Astino. Els Cretencs li deien Adymus, que per a ells tenia el significat estrella del mati i de la tarda.

Quan Faetó es va adonar que el seu pare era Apolo, li va demanar que li deixés conduir el carro cada dia, d'orient a occident. Helios li va dir que no, que els cavalls tenien molta força i que ell no podria governar-los. Però Faetó, vinga a insistir, creia que ell també era un Déu per ser fill d'Helios.
El pare li va deixar el carro. Quan els cavalls començaren a volar, Faetó va ser incapaç de governar-los.
Els cavalls es van apropar molt a la terra i va deixar de color negre a la gent que vivia a l'equador i de Africa a mes va deixar sense vegetació el desere d'Africa. Després, embogits, van pujar cap al cel i van cremar un tros que es coneix com la Via Làctia.Helios, veient que els deliris de grandesa del seu fill podien portar encara més problemes, amb llàgrimes als ulls, va fulminar-lo amb un llamp, el mite tambe diu que qui li va tirrar el llamp va ser Zeus, Faetó va caure fulminat al mar.

1 comentari:

Lluís ha dit...

Jonathan,
ara que ja saps com va tot, t'has de centrar en perfeccionar els textos (redacciò, ortografia..) i posar algún enllaç més.