divendres, 21 de desembre del 2007

Helena de Troia

Helena de Troya:

Helena de Troya, famosa per la seva bellesa, es un personatge de la mitologia grega, que va ser raptada per Paris, príncep de Troya. Això va provocar una guerra, la guerra de Troia.
Zeus, metamorfosean-se en un cigne va enamorar a Leda, esposa de Tíndaro, rey de Esparta. Leda va posar dos ous; de un van nèixer Helena i Pólux, tots dos inmortals, i del altre Clitemnestra i Cástor, mortals.
Desde petita ja mostrava la seva bellesa. Un dia mentre realitzaven un sacrifici a la deesa Artemis, va ser raptada per l'heroi Teseo en companyia del seu amic Pirítoo.
Quan Helena va arribar a l'edta de casar-se, van apareixer molts pretendents desde totes parts de Grecia. Helena va elegir com a marit a Menelao, germà de Agamenón, que abans s'havia casat amb la seva germana Clitemnestra.
Afrodita va fer que Helena s'enamorès de Paris, i tots dos van huïr cap a Troia. Menelao va anar cap a Troia en busca de la seva dona, i va triomfar. Helena va regresar amb ell i van tenir una filla, Hermíone.



4 comentaris:

Luis Inclán García-Robés ha dit...

Molt bé, Karen! És un resum ben fet i molt clar. A més, has posat tots els enllaços necessaris per poder ampliar coneixements. Enhorabona i Bon Nadal!
Lluís.

aina ha dit...

karen
mol ben fet
si si
tot resumit
i la foto mol ben escullida
segueix aixi noIa
un petoo
bon cap de setmana

aina

Xavi ha dit...

Ostres Karen, m'has deixat impressionat i esmaperdut!
El teu treball és increïble!

Té una qualitat excepcional i crec que conté bastanta informació sobre el tema.

Segueix així.
Vagi bé

Patricia S. ha dit...

Karen,
m'ha agradat el teu treball perquè està ben fet, m'agrada el tema que has escollit i ademés està ben resumit, però potser una mica massa.
Per lo demés molt bé.

Patricia S.