divendres, 18 de gener del 2008

Dafne


Dafne:
En la mitologia grega, Dafne era una dríade (ninfa dels arbres), filla del riu Ladon con Gea o del deu Peneo de Tesalia.
Es una ninfa de la qual Apolo està enamorat.
Un dia Apolo la va escoltar cantant i en va quedar enamorat. Dafne, al adonar-se d'aquella presència va deixar de cantar i va quedar inmovil. El deu Apolo la va seduïr amb les seves paraules, però Dafne fa marchar. Va ser perseguida per Apolo, indefensa, i sense saber a on anar va demanar ajuda al deu del riu Peneo, qui al escoltar-la, la comença a transformar en laurel. Quan Apolo va aconseguir atrapar a Dafne, ella ja estava en procès de transformació. Les seves ungles s'allargaven en fulles, la seva suau pell es va recobrir d'una cortesa, el rostre li va desepareixer i el cos se li va transformar en tronc. Dafne va quedar fixada al terra, i va quedar inmóvil. Desde aquell moment, l'arbre es va convertir en sagrat per Apolo.


2 comentaris:

Lluís ha dit...

Karen,
el treball està ben explicat i es un bon resum. Un suggeriment: seria una bona il.lustració afegir-hi un dels poemes dedicats a aquest mite (per exemple, un de Garcilaso de la Vega).

aina ha dit...

karen
el treball esta be
pero una mica curt no!!
pasat-ho be**