divendres, 18 de gener del 2008

Io


Io era una ninfa, era una filla d'Ínac i de Mèlia.
Hi han dos versions, una diu que Zeus atret per la ninfa la va convertir en vaca per enganyar la seva esposa Hera pero que ella poc confiada li va demenar que li regalés la vaca.
L'altre versió diu que Hera ,gelosa, va convertir-la en una vaca blanca.
A partir d'aquí les dos versions segueixen igual.
Hera va entregar la vaca a Argos perque la vigiles en les selves d'olivera de Nemea. Però Zeus havia enviat a Hermes que seguís les seves petjades i es va dirigir a la seva cova sota la disfressa d'au. va poder enganyara aArgos en el somni i li va robar la vaca. Però Hera volia venjança i li va enviar un tàbec, que picant constanment a Io la feia fugir per boscos i selves, fins que va arrivar a les fonts del Nil, i des d'aquí puja a Egipte, on Zeus la tona a transformar en forma humana i sen va a dormir amb ella. O nomès la toca, com suggereix el nom que es dona al seu fill, Epafo.
Però la ira de Hera encare no estava satisfeta, i va ordenar als seus secerdots i guerrers, que segrestecin el nounat. Aquests van obeir i, encare que van ser descoberts i castigats per Zeus, que els va aniquilar amb el seu llamp, no van revelar on estava amagat el bebé. Io va iniciar una nova travessia aquesta vegada a la recerca de Epafo, al que per fi va trobara Sïria, on l'alletaven
Astarté o Saosis, l'esposa del rei Malcandro de Biblos. Quan Io va tornar a Egipte amb el seu fill es va casar amb Telégono, rei del lloc. I pèr aixó Épafo va heretar el regne quan aquest va morir.


2 comentaris:

Lluís ha dit...

Rebesa,
el redactat está bé, però la foto t'ha quedat una mica exagerada, no?

aina ha dit...

el treball
be pero com diu en Lluís
la fotu massa gran no¿
pasat-ho be**